DIY Vape Juice: En Grundläggande Guid

DIY Vape Juice: En Grundläggande Guid

Att skapa sin egen vape juice är ett spännande sätt att experimentera med olika smaker och styrkor, samtidigt som det kan vara mer ekonomiskt än att köpa färdiga e-juicer. Här är en utökad guide för att hjälpa dig att komma igång med DIY vaping.

Förstå ingredienserna

Innan du börjar blanda din egen vape juice är det viktigt att förstå de grundläggande ingredienserna:

 • PG (Propylenglykol): Ger en starkare "halskänsla" och bär smaken väl.
 • VG (Vegetabilisk glycerin): Ger mer ånga och en sötare smak.
 • Nikotinbaser: Används för att tillsätta nikotin till din juice. Kom ihåg att hantera nikotin med försiktighet och använd skyddshandskar.
 • Smakkoncentrat: Det finns en mängd olika smaker att välja bland, från fruktiga till dessertliknande smaker.

Steg-för-steg guide

 1. Förbered din arbetsplats: Se till att du har en ren och organiserad yta med all nödvändig utrustning och ingredienser.
 2. Blanda basvätskan: Börja med att blanda din basvätska av PG och VG. En 50/50-blandning är en bra startpunkt, men du kan justera förhållandet beroende på dina personliga preferenser.
 3. Tillsätt smak: Börja med en liten mängd smak och justera gradvis tills du når önskad smakprofil. Kom ihåg att smakerna kan vara starka, så det är bättre att börja med mindre och lägga till mer vid behov.
 4. Tillsätt nikotin: Om du vill ha nikotin i din e-juice, tillsätt det nu. Var försiktig och använd skyddshandskar.
 5. Blanda väl: Se till att blandningen är väl blandad. Skaka behållaren kraftigt i flera minuter för att säkerställa att allt är väl blandat.
 6. Låt det mogna: Efter att du har blandat din e-juice är det rekommenderat att låta den mogna i några dagar till en vecka. Detta kallas "steeping" och kan hjälpa till att utveckla och förbättra smakerna.
 7. Testa din juice: Efter att den har mognat, prova din e-juice för att se om du är nöjd med smaken. Om inte, kan du justera smaken eller nikotinstyrkan och blanda igen.
 8. Förvaring: Förvara din färdiga e-juice i mörka, svala och torra utrymmen. Mörka glasflaskor är idealiska för förvaring, eftersom de skyddar juicen från ljus och luft.

Säkerhet och tips

 • Använd alltid skyddshandskar när du hanterar nikotin.
 • Blanda i ett väl ventilerat område för att undvika inandning av ångor.
 • Förvara alla ingredienser och färdiga juicer utom räckhåll för barn och husdjur.
 • Var noggrann med mätningar för att säkerställa konsekventa och säkra resultat.
 • Dokumentera dina recept och justeringar för framtida referens.

Genom att följa dessa steg och tips kan du skapa din egen anpassade vape juice som passar dina smakpreferenser och nikotinbehov. Ha kul med att experimentera och njut av dina egna unika skapelser!

Tillbaka till blogg